για &

Λουτρά Υπάτης

 - Alexakis Hotel & Spa

Τα Λουτρά της Υπάτης είναι σήμερα μια μικρή αλλά ολοκληρωμένη πόλη, μια λουτρόπολη θα λέγαμε, που εξασφαλίζει άνετη και ευχάριστη διαμονή στους επισκέπτες της.
Η λουτρόπολη δίνει την εντύπωση αγροτικής περιοχής περιφερειακά.

Στο κέντρο όμως της πόλης η αίσθηση είναι διαφορετική. Η πόλη σφύζει από ζωή από τους εκατοντάδες παραθεριστές και λουόμενους που διαλέγουν ένα από τα πολλά πλέον σύγχρονα σπίτια με όλες τις ανέσεις ή ένα από τα δεκάδες ξενοδοχεία και οργανωμένες πανσιόν. Στη πόλη θα μπορείτε επιπλέον να θαυμάσετε και μερικά κτίρια που σώζονται από τα τέλη του 19 ου αιώνα δίνοντας ένα αλλιώτικο χρώμα στη λουτρόπολή μας.

Για τις μετακινήσεις του μπορεί ο επισκέπτης να χρησιμοποιήσει ταξί, ενώ υπάρχουν λεωφορεία που συνδέουν τα Λουτρά Υπάτης με τη Λαμία, περίπου ανά μια ώρα.

Στο κέντρο της κωμόπολης βρίσκει κανείς οτιδήποτε μπορεί να χρειαστεί στα παντοπωλεία, στα εστιατόρια, στα περίπτερα και κάθε πρωί στην παραδοσιακή λαϊκή αγορά όπου αγρότες και αγρότισσες φέρνουν ολόφρεσκα λαχανικά και φρούτα από τα περιβόλια τους. Αρκετά είναι τα εστιατόρια, οι ταβέρνες και οι ψησταριές, κεντρικά και απόκεντρα καθώς και στα γειτονικά χωριά. Δε λείπει ούτε το βραδινό νεανικό στέκι για τα ανήσυχα νιάτα.

Επιπλέον όποιος έχει όρεξη για μακρινούς περιπάτους και για εκδρομές, είναι πολύ τυχερός διότι βρίσκεται στη κατάλληλη γεωγραφική θέση για να κινηθεί προς διάφορες κατευθύνσεις και ιδιαίτερα προς τα ορεινά της Οίτης ανάμεσα σε πανέμορφους οικισμούς και ιστορικά μνημεία. Μια απόδραση στα Λουτρά Υπάτης χαρίζει όμως και υγεία, εξασφαλίζοντάς στους επισκέπτες της ταυτόχρονα και το πολύτιμο δώρο της φύσης των ιαματικών νερών που ξεπηδάνε από τα καυτά έγκατα της γης και προσφέρουν ανακούφιση και γιατρειά.

ESPA